AHOJTE :)
Môj prvý experiment s medvedím cesnakom (recept nájdeš TU) mal doma úspech a to ma nadchlo natoľko, že som sa rozhodla vyskúšať ďalší recept.
Googlila som, pátrala po niečom čo by ma zaujalo. Ale keďže som nerozhodná a nevedela som si vybrať a rozhodnúť sa, vymyslela som si vlastný recept z ingrediencií, ktoré som doma našla.
V dnešnom príspevku sa môžete tešiť na veľmi jednoduchý a rýchly recept na slaný koláč s medvedím cesnakom.
Na jeho prípravu potrebujeme:
- 1 balenie lístkového cesta
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 kyslú smotanu
- bryndzu (ja som dala 125 g, ale môžete dať aj viac)
- medvedí cesnak
- pažítku
- mletú červenú papriku
- soľ
- kokosový olej (príp. maslo) na vymazanie plechu
- vajíčko na potretie
Postup:
1. Plech si dôkladne vymastíme kokosovým olejom, príp. maslom.
2. Z lístkového cesta oddelíme 3/4, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru plechu, v ktorom budeme koláč piecť.
3. Vyvaľkané cesto opatrne prenesieme na plech.
4. Pripravíme si plnku: zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, bryndzu, mletú červenú papriku a štipku soli a premiešame. Do zmesi zamiešame nakrájaný medvedí cesnak a pažítku.
5. Plnku vylejeme do cesta pripraveného v plechu. Okraje prehneme.
6. Zvyšné cesto si vyvaľkáme a narežeme na pásiky, ktoré poukladáme na vrch plnky.
7. Vrch koláča potrieme vyšľahaným vajíčkom.
8. Môžeme posypať semiačkami, ja som zvolila slnečnicové a ľanové.
9. Koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 180° na 30 minút (dĺžka pečenia záleží od výkonnosti Vašej rúry).
Príprava slaného koláča Vám zaberie maximálne 15 minút (ostatné za Vás urobí rúra), takže žiadne vyhováranie, že nemáte čas :)
Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára