14. septembra 2016

Domáci peeling a zábal na suché ruky

AHOJTE :)

Ruky sú časťou tela, ktoré dennodenne zaťažujeme najviac a preto si zaslúžia patričnú starostlivosť a ochranu. Každá činnosť a námaha sa podpisuje na rukách, sú vysušené, niekedy až popraskané, na dotyk drsné, znižuje sa pružnosť pokožky. Aby sme im zabezpečili dostatočnú ochranu, je potrebná skutočne intenzívna a pravidelná starostlivosť. Základom by mali byť krémy na ruky vhodné pre Váš typ pokožky. Dopriať im môžete aj odborné alebo domácke kozmetické ošetrenia, napr. peeling, zábaly, masáže.


Pokožka mojich rúk je veľmi suchá a preto si ich každý deň niekoľkokrát krémujem. Používam krémy na veľmi suché až popraskané ruky. 
Približne raz za mesiac doprajem mojim rukám aj domáci peeling alebo zábal, ktorý si jednoducho môžete pripraviť aj Vy ;)

Na domáci peeling na ruky budete potrebovať tieto základné suroviny, ktoré nájdete v kuchyni:
  • 3 PL kryštálového cukru (môže byť kľudne aj hnedý)
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL citrónovej šťavy

Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Všetky suroviny spolu zmiešame, aplikujeme na ruky a necháme pôsobiť aspoň 5 minút. Následne dôkladne opláchneme vlažnou vodou, osušíme uterákom a nakrémujeme hrubšou vrstvou krému na ruky.

Pokožku rúk mám po aplikácii peelingu hladkú, hebkú a dostatočne hydratovanú a vyživenú. Kryštálový cukor zabezpečí odstránenie odumretých kožných buniek a hrubej kože. Vďaka olivovému oleju bude pokožka rúk zvlhčená a pružnejšia.
Ak máte dostatok času môžete peeling aplikovať aj častejšie :)
Peeling neodporúčam aplikovať na poranené ruky (napr. otvorené rany, škrabance a pod.).


Okrem peelingu doprajem raz za čas (viem, že by som mala častejšie ako raz za čas) pokožke rúk aj domáci zábal, ktorý zabezpečí mojim rukám intenzívnu starostlivosť a vyživenie.
Na domáci zábal na ruky budete potrebovať:
  • 2 PL medu
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 PL olivového oleja

Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a nanesieme na ruky, ktoré zabalíme do mikroténového vrecka a následne do uteráku (použila som môj nový uteráčik s Miňonom :D ). Na lepšie uchytenie si pomáham gumičkou, vďaka ktorej mi mikroténové vrecko a uterák drží pevnejšie. Zábal necháme pôsobiť aspoň 15 min. a za tú chvíľku zrelaxujeme. Na koniec ruky opláchneme vlažnou vodou, osušíme uterákom a natrieme hrubšou vrstvou krému na ruky.
Po aplikácii zábalu ostane pokožka jemná, vláčna a hydratovaná. Ruky budú ako znovuzrodené :)

Máte nejaké overené domáce recepty na peeling alebo zábal?

Ako sa staráte o svoje ruky Vy?

Majte sa krásne 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára