3. októbra 2019

HONEYMOON | Day 5-7

AHOJTE🙋
Dovolenková nálada na mojom blogu pokračuje aj naďalej, tak aspoň takto imaginárne si spoločne pripomenieme čas dovoleniek a letných prázdnin.

Dni našej svadobnej cesty plynuli celkom rýchlo a my sme si takmer celé dni užívali na pláži, či už kúpaním v oceáne, šnorchlovaním, popíjaním drinkov a slnením. Počasie počas celej dovolenky vôbec nebolo horúce. Denné teploty sa pohybovali okolo 26 - 28℃, okolo 17.00 hod. začalo Slnko pomaly zapadať a mne bola v plavkách aj celkom zima. Celý deň pofukoval vietor, pretože ostrov Sal je náveterný ostrov, čiže tam fúka nonstop. Po západe Slnka až tak teplo nebolo, ale ja som celkom zimomravá. Ale rozhodne to nebolo len na kraťasy s tielkom. Oceán bol na prvý pocit celkom studený, ale postupným otužovaním sa to dalo vydržať. Pri brehu boli vlny dosť prudké a silné (dokonca mi odplavili aj jedny slnečné okuliare), ale kúsok ďalej od brehu bol oceán kľudný a dalo sa bez problémov plávať. 

V nedeľu sme navštívili miestny kostol a zúčastnili sme sa na tradičnej evanjelickej omši. Na Kapverdských ostrovoch je hlavným náboženstvom rímskokatolícke, ale delegát nám odporučil zažiť omšu v evanjelickom kostole. V porovnaní s katolíckou omšou na Slovensku, evanjelická na Kapverdách mi pripomínala skôr oslavu, kde všetci nadšene spievali, hrali, smiali sa a plakali. Aj keď sme nerozumeli ani slovo, bol to neskutočný, dojímavý zážitok.


Cestou z letiska na rezort sme si po ceste všimli botanickú záhradu, ktorú sme jeden deň navštívili. Odporúčali nám odviezť sa taxíkom, ale keďže to bolo od rezortu vzdialené len 4-5 km, radšej sme sa prešli pešo a mali sme tak možnosť lepšie si pozrieť okolie. Ostrov Sal je celkom suchý, tvorí ho prevažne púšť, piesok a pár kríkov a paliem.

Cesta do botanickej záhrady bola o to náročnejšia, že neustále svietilo Slnko a k tomu ešte celý čas fúkal protivietor ... ale aspoň nám nebolo moc teplo. Vstup do botanickej záhrady pre jednu osobu stále 5 EUR, čo nie je až také prehnane drahé. Flóru tvorili predovšetkým rôzne druhy palmy, banánovníky, kaktusy a sukulenty. Nám sa botanická záhrada veľmi páčila, vidno, že si na nej dávajú záležať, starajú sa o ňu a ich práca je výsledkom krásnych vytvorených zákutí, čistoty a oázy pokoja a rastlín.

Po vstupe sme zistili, že nejde len o botanickú záhradu, ale aj o mini zoo s množstvom zvierat. Najviac sme sa vyhrali s malými opičkami, ktoré chceli chytať všetko, čo sme mali v ruke. Okrem opičiek sa tam starajú aj o kone, somáriky, papagáje, hydinu, ovce či kozy.

Ležanie na pláži sme si kompenzovali prechádzkami po meste, po pláži a takmer každý deň sme chodili na mólo, kde sa konali rybie trhy. Keďže môj manžel sa obával, že na dovolenke nebude dostatok sladkostí, do kufra nám nabalil niekoľko dobošiek, keksíkov, tyčiniek a cukríkov. My sme však na ne akosi nemali chuť a tak sme ich rozdávali miestnym deťom, ktoré sa nim potešili 100krát viac ako my. Nie je nič krajšie ako nefalšovaná detská radosť z takej drobnosti, cukríka či dobošky.

Nabudúce Vám ukážem fotky z nášho celodenného fakultatívneho výletu po ostrove.

Majte sa krásne ❤

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára