23. marca 2018

WEDDING INSPIRATION 👰 Svadobné hodovanie 👰

AHOJTE 😊
Čas do nášho svadobného dňa sa pomalými krôčikmi približuje, ostáva nám presne už len 92 dní💒. Prípravy svadobnej výzdoby, dekorácií, doplnkov a detailov prebiehajú v plnom prúde. Prehľadávame celý internet, hľadáme inšpirácie, kupujeme, objednávame, vytvárame a dopĺňame všetky dieliky puzzle, ktoré nám dohromady vytvoria náš dokonalý a šťastný deň, ktorý prežijeme s našimi najbližšími.

V prvej časti "Wedding inspiration" som sa zamerala na svadobné dekorácie, doplnky a výzdobu, ktorými by sme si chceli skrášliť a vyzdobiť sálu na svadobnú hostinu. Dnešný diel bude venovaný svadobnému stolovaniu, hodovaniu🍴, svadobným koláčikom🍰 a torte🎂, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru svadobnej hostiny. Veď kto by si rád na chvíľku neoddýchol od tanca a nepochutil na výbornom jedle?!

Celkové dekorovanie svadobnej sály bude ladené do bielej a krémovej farby. Nechceli sme nič výrazné, obom sa nám páči jednoduchosť. Výber farby až taký problém nebol, rozhodovali sme sa medzi telovou a krémovou. Ale keďže telová mala jemne ružovkastý nádych, vyhrala krémová, ktorá bude s bielou ladiť podľa mňa úplne tip-top. Časť výzdoby nám zapožičia Vila Fénix, kde sa bude konať svadobná hostina, časť výzdoby si vytvoríme svojpomocne a časť dekorácií tvoria doplnky objednané z Ebay a Aliexpress. Už sme toho odtiaľ toľko objednali, že z nás musia mať radosť nielen v Ebay a Aliexpress, ale aj tety na pošte🙈.

Čo sa týka samotného stolovania, hlavný stôl bude mať klasický obdĺžnikový tvar a ostatné stoly budú okrúhle, čo sa mne osobne veľmi páči. Hlavne aby s nimi boli spokojní aj naši svadobčania a aby sa pri nich cítili komfortne a pohodlne. Výzdoba stolov bude veľmi jednoduchá- biely obrus, krémová štóla, kvetinová dekorácia, sviečky, tabuľka s označením stolov a samozrejme taniere, poháre a príbory. V žiadnom prípade nechceme mať na stoloch povykladané fľaše s nealko a alko nápojmi, nepáči sa nám to a príde mi to k našej celkovej elegantnej výzdobe nevkusné. Na všetky alko a nealko nápoje budeme mať vyhradený samostatný stôl, kde budú všetky fľaše uložené a kde sa budú môcť svadobčania kedykoľvek posilniť a doplniť tekutiny🍷🍺. Chceme to mať jemné, jednoduché a zároveň krásne, vkusné a elegantné.

Neoddeliteľnou súčasťou svadobného hodovania a stolovania je samostatný stôl na candy bar, ktorý bude navštevovaný asi najčastejšie😀. Koláčiky budeme mať od dvoch cukrárok / pekárok, takže časť candy baru budú tvoriť klasické, tradičné koláče (punčové rezy, medové rezy, linecké ...) a ďalšia časť candy baru bude doplnená "modernými" koláčikmi Od Aďky (tartaletky, minicheesecake, čokoládové pralinky ...). Mňam, už sa mi zbiehajú slinky😄. Do candy baru možno doplníme aj nejaké cukríky a lízatká pre deti, ale to sa ešte rozhodneme. Candy bar bude taktiež ladený do bielej, krémovej a jemne zlatej farby, aby pekne zapadol do celkového farebného a elegantného konceptu celkovej výzdoby.

Hlavnú svadobnú tortu budeme mať od šikovnej a usmievavej Aďky, ktorá svojimi šikovnými rukami vytvára neskutočné diela nielen v podobe tort, ale aj v podobe koláčikov. Keď si pozriete jej Instagram alebo Facebook, hneď sa Vám začnú zbiehať slinky😵. Tortu budeme mať dvojposchodovú, pričom si môžeme vybrať príchuť korpusu, krému a náplne. Chceli by sme niečo osviežujúce, ovocné, zároveň s tradičnou chuťou, na ktorej si pochutia aj naši svadobčania. Viete, ja osobne mám rada aj zaujímavé a nápadité chute (napr. matcha, slaný karamel, gaštan, pistácia ...), ale viem, že viacerým by to pravdepodobne nechutilo a proste nechcem byť sebecká a chcem, aby boli spokojní aj naši svadobčania. Tortu by sme chceli veľmi jednoduchú, zvrchu hladkú bielu, dozdobenú ovocím, kvetmi alebo nejakým krémom🍰. Do času krájania torty bude pravdepodobne vystavená na našom hlavnom stole, ako dôležitý doplnok svadobnej výzdoby.

Pomaly zostavujeme už aj hlavné menu a spoločne sa dohadujeme, čo by mohlo nielen nám, ale aj svadobčanom najviac chutiť. V slávnostnom menu si môžeme vyberať z niekoľkých druhov jedál a nápojov, a čím je viac na výber, tým je človek viac nerozhodný a nevie si vybrať. Prípitok, predjedlo a polievku máme definitívne vybrané. Nevieme sa však rozhodnúť, čo vybrať ako hlavné jedlo. Je tam pár jedál, v ktorých je mäso kombinované so sladkou (višňovou, pomarančovou) omáčkou. Je to síce zaujímavá kombinácia, ale nie každý má rád takúto sladko-mäsovú kombináciu. V hlavnom výberovom finále nám ostali dva druhy hlavného jedla: "Bravčová panenka v smotanovej omáčke z hrubozrnnej horčice, tirolská knedľa so slaninkou" alebo "Ťahané (pomaly pečené) hovädzie mäso na koreňovej zelenine a červenomvíne, šťuchané zemiaky". Prosííím, poraďte😘 Taktiež si ešte musíme vybrať z ponuky teplého, studeného, šalátového a ovocného bufetu, ale to si myslím nebude až taký problém.

Inšpiráciu na svadobné stolovanie a candy bar som hľadala najmä na Pintereste, ale aj na svadobnej stránke Moja svadba.

V ďalšej časti Wedding inspiration si pre Vás pripravím článok na tému: Svadobný look👰

Dajte mi vedieť, či na svadbách uprednostňujete skôr klasické a tradičné jedlá 🍗🍰, alebo rady skúšate aj novinky a modernejšie, nápadité jedlá zaujímavých chutí a kombinácií 🍱🍔?

Majte sa krásne❤

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára